Om Teamet

Joel Andersson

FÖRARE & SPONSORANSVARIG

Joel har kört speedway sedan 11 års ålder.
Han började att köra guldhjälm för att sedan köra i 80 cc i  serien i 4 år. När han var 16 år började han köra 500 cc.
 
Under den gångna säsongen 2017 körde Joel för Masarna i Elitserien och Västervik i allsvenskan. Dock skadade sig Joel under hösten 2016 och hade därför svårt att komma igång under början av säsongen och lagom när han kommit igång så var olyckan framme igen, denna gången i Norrköping där en krasch orsakade en fraktur på ett skulderblad, som höll honom borta i 4 veckor innan han kunde köra igen.

Efter alla skadebekymmer har Joel kört upp sig och har under året höjt sitt snitt i både Elitserien och Allsvenskan. I Elitserien har han kört mestadels på reservplats, men även fått chansen som ordinarie några tävlingar. Medans det i Allsvenskan har varit tvärtom, där han kört ordinarie mer och mindre hela säsongen. Både Masarna och Västervik gjorde fina säsonger lagmässigt, där Västervik vann grundserien och Masarna hamnade på en andraplats.

Förutom att Joel har kört för sina klubblag, har han även representerat det svenska juniorlandslaget i både JEM och JVM. När Joel körde JEM-kvalet slutade han på en femteplats, och under finalen i Daugavpils, Lettland , så slutade han på en åttonde plats.

Under JSM i Avesta, tog Joel en hedrande andra placering och är därmed fortfarande en av dom bästa juniorförarna i Sverige. Tack vare hans bedrifter i JSM fick Joel vara reserv under SM.

Nu i vinter har Joel varit i Australien under två månader och kört tre tävlingar.

Nu står 2018 inför dörren, där väntar nya spännande utmaningar för Joel. Om vi först kollar i Sverige kommer Joel under 2018 att representera Vargarna från Norrköping , som huserar i Allsvenskan. Vargarna har försökt fått över Joel under flera år, men det har tidigare inte passat. Men nu är ett avtal signerat och allt känns jätte bra. Joel har fått ett bra intryck av klubben och gillar banan.

Joel kommer även att köra utanför Sveriges gränser, han har skrivit kontrakt med Speedway Wanda Krakow, i Polen. Som han kommer att representera hela 2018, något som är enormt roligt. Dom håller till i den polska andraligan, motsvarande allsvenskan i Sverige.

Joel har även skrivit kontrakt med Edinburgh monarchs som kör i SGB championship som motsvarar Sveriges Allsvenska. Det blir en spännande utmaning att köra i England. Joel har varit där några gånger och kört och träffat laget. Det verkar vara en jätte bra klubb och Joel trivs redan. Han ser verkligen fram emot en säsong i Edinburgh Monarchs!

Om man återgår till Sverige, så ser det tyvärr inte ut som att Joel kommer att få köra något i elitserien. Joel gjorde en bra säsong förra året, vilket resulterade i att han höjde sitt snitt. Vilket då gör att han är en svår pusselbit att få in i många av lagens pussel. Joel är skriven i Masarna som nummer 8, som en backup.
Vi hoppas att det blir någon ändring under säsongen så att Joel passar in i laget.
 
En av Joels styrkor är att han aldrig ger upp utan kämpar ända in i mål!

Krzysztof Franczyszyn

MEKANIKER

Teamets Polska mekaniker Krzysztof är anställd i teamet som mekaniker och ansvarar för att Joels speedwaycyklar alltid är i toppskick.
Kris är född 1984 och bor i Gorzow med sin fru och dotter.

Cameron Fraser

Cameron är Joels mekaniker i Edinburgh. Cameron bor i Edinburgh med sin fru Amie och deras två barn.
Han kommer att hjälpa Joel när han är i Skottland.

Kenneth Andersson

MEKANIKER

Kenneth är pappa i familjen Andersson och mekaniker. I år har Kenneth tagit ett kliv tillbaka då Kris har anställts på heltid av teamet.
Men Kenneth har ett brinnande intresse för sporten och Joels karriär. Och finns trots allt med i depån och skruvar på dom flesta matcher.

Marie Andersson

EKONOMI & WEBBANSVARIG

Marie är mamma i familjen Andersson. Marie är den som sköter markservicen, företaget, ekonomin och hemsidan.